Skip to main content

Profesori Fakulteta menadžmenta i javne uprave na razmjeni u Bugarskoj

Vanr. prof. dr. Senad Bušatlić i doc. dr. Ognjen Riđić sa studija Menadžmenta, te vanr. prof. dr. Mehmed Ganić sa studija Ekonomije Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) boravili su na Ekonomskom univerzitetu u Varni (Bugarska), u periodu od 4. do 12.maja 2017. godine.

Profesori FBA-e su odabrani među prijavljenim kandidatima da predstavljaju IUS-a u okviru Erasmus+ akademske razmjene osoblja koja je uspješno ostvarena sa ovim uglednim univerzitetom iz Bugarske. Ekonomski univerzitet u Varni je osnovan 1920. godine i jedan je od najboljih bugarskih univerziteta za oblast ekonomije. Varna je, inače, značajan ekonomski centar Bugarske, velika morska luka na obali Crnog mora, te veliki univerzitetski centar.

Tokom svog boravka na razmjeni, profesori IUS-a održali su nekoliko predavanja studentima ekonomije i menadžmenta na razne teme iz oblasti njihove ekspertize. Na predavanjima su bili prisutni bugarski studenti, te strani studenti iz Evrope i drugih dijelova svijeta, koji se nalaze na razmjeni u Varni.

Ovo je treća po redu posjeta osoblja IUS-a ovom univerzitetu. Do sada je već  pet profesora boravilo na razmjeni, a također i jedan student međunarodnih odnosa IUS-a. Razmjena je realizovana uz podršku i koordinaciju Ureda za međunarodne odnose IUS-a, zahvaljujući grantu kojeg je IUS dobio na osnovu međuinstitucionalnog sporazuma, potpisanog u februaru 2015. godine.

 

Share

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt