Skip to main content
Erasmus+ saradnja sa Univerzitetom Jaen iz Španije

Erasmus+ saradnja sa Univerzitetom Jaen iz Španije

Krajem maja 2016. godine, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) potpisao je Erasmus+ ugovor sa Univerzitetom Jaen iz Španije. Dva univerziteta potpisali su saradnju za razmjenu 5 studenata i 10 administrativnih i akademskih uposlenika. Saradnja se odnosi na oblasti elektrotehnike, informacijskih tehnologija, industrijskog inžinjeringa, menadžmenta i javne uprave, psihologije, međunarodnih odnosa i političkih nauka.

Univerzitet Jaen je državni univerzitet na kojem studira oko 17.000 studenata. Osim glavnog kampusa univerziteta, Campus Lagunillas, koji se nalazi u gradu Jaenu, univerzitet raspolaže sa dodatna dva kampusa u gradovima Linares i Úbeda.

Grad Jaen se nalazi u Andaluziji, na jugu Španije. Neki historičari ga smatraju kao jednim od najstarijih gradova u Evropi. Poznat je kao jedan od najvećih proizvođača maslinovog ulja u svijetu. Grad je ujedno administrativni, kulturni i industrijski centar istoimene provincije Jean, koja graniči sa gradovima/provincijama Granadom i Cordobom.

 

 

Share

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt