Skip to main content

Proširenje Erasmus+ saradnje sa univerzitetom Zielona Góra

U utorak, 11. oktobra 2016. godine, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), prof. dr. Tahsin Erkan Türe, primio je u svom kabinetu profesora Marek Smoluka sa Instituta za moderne jezike na Zielona Gora univerzitetu iz Poljske. Na sastanku su također prisustvovali i prorektor za opšte poslove IUS-a, doc. dr. Muhamed Ali, koordinator za program Engleski jezik i književnost (ELIT), doc. dr. Nudžejma Obralić, novoimenovani profesor na programu ELIT, vanr. prof. dr. Mustafa Bal, te zamjenica direktorice Škole engleskog jezika, Zuhal Güvener.

Tokom sastanka predstavnika IUS-a i univerziteta Zielona Góra razmatrane su mogućnosti proširenja već postojeće Erasmus+ saradnje između ova dva univerziteta. Saradnja se odnosi prvenstveno na oblast engleskog jezika i književnosti. Zaključeno je da bi bilo korisno uključiti i studente 3 ciklusa studija na razmjenu.

U okviru navedene saradnje, IUS je uspio ostvariti grant koji je omogućio boravak za 4 studenta programa ELIT u narednom semestru na ovom atraktivnom poljskom univerzitetu. Također, zamjenica direktorice Škole engleskog jezika, Zuhal Güvener, je imala priliku u svojstvu administrativnog osoblja IUS-a, učestovovati na razmjeni, krajem septembra ove godine.

"U Zielona Gora, nisam samo naučila mnogo u smislu sporazuma mobilnosti i procese kroz koje oni rade, također sam imala priliku da izgradim mostove za daljnju saradnju između naših dvaju univerziteta. Zahvaljujući naporima gospođe Agnieska Mozejko, Erasmus program koordinator za univerzitet u Zielona Gora i prof. dr. Marek Smoluk, sigurna sam da će saradnja između IUS-a i UZ biti sve jača i jača. Bilo nam je zadovoljstvo biti dio takvog iskustvam, " rekla je Zühal Güvener.

Share

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt