Skip to main content

Doc. dr. Nudžejma Obralić na Erasmus+ razmjeni u Poljskoj

Doc. dr. Nudžejma Obralić, koordinator programa Engleski jezik i književnost na IUS-u, učestvovala je na razmjeni profesora u okviru Erasmus + programa, u novembru 2016. godine.  

Dr. Obralić je posjetila Univerzitet Zielona Gora u Poljskoj, gdje je održala predavanja i predstavila Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) studentima i profesorima. Tokom boravka, vanr. prof. dr. Marek Smoluk, inače kordinator projekta i profesor na Institutu za moderne jezike ovog uglednog poljskog univerziteta, učinio je sve da ovo razmjena bude od obostrane koristi.

Profesoricu Obralić je primio i prof. dr. Giorgi Melikidze,  prorektor za naučnu i međunarodnu saradnju, i prof. dr. Sławomir Kufel, dekan Fakulteta humanističkih nauka. Prorektor i dekan su iskazali želju za daljnjom saradnjom na nivou dva odsjeka za engleski jezik i književnost i odsjeka za englesku filologiju. Pored toga, naglasili su da je IUS u svojstvu univerziteta zemalja koje nisu u Evropskoj uniji važan partner u planiranju budućih projekata finansiranih od strane EU.

Pored razmjene nastavnog kadra, ostvarit će se i razmjena studenata. U proljetnom semestru će Lejla Kaharević, Nadja Crnčalo, Iris Geko i Erva Turan, studentice sa Odsjeka za engleski jezik i književnost IUS-a boraviti na Univerzitetu Zielona Gora.

Inače, Univerzitet u Zelenoj Gori pripada elitnoj grupi od 18 univerziteta u Poljskoj. Univerzitet broji 13.000 studenata na sva tri ciklusa studija.

Share

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt