Dobrodošlica

Dragi studenti,

Dobrodošli na Odsjek za ekonomiju i menadžment, studijski program menadžmenta na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Naš program se stalno razvija kako bi se zadovoljile promjenjive potrebe poslovanja. Kroz stručne predmete našeg programa, educiramo studente u lidere s poduzetničkim razmišljanjem. Nastavni plan i program promovira interdisciplinarno obrazovanje, posebno među administrativnim naukama, ekonomijom i društvenim naukama. Među predmetima koje pripremaju studente za međunarodno tržište su: međunarodni menadžment, međunarodni marketing i međunarodno bankarstvo i finansije. Osim toga, naš program pruža dovoljnu pripremu za akademsku karijeru.

Studente učimo kako povezati ključne tačke u poslovanju, i kako gledati na poslovne izazvove kroz različite discipline sa integriranom perspektivom svega. U samom srcu naše filozofije je poduzetnički način razmišljanja s motivacijom izgradnje studenata kako kako bi stvorili bolje društvo utemeljenog na etičkim principima. Naši predmeti će Vas naučiti kako istaknuti svoju individualnu inicijativu identificiranja, vrednovanja i iskorištavanja povoljne prilike bez obzira u kojem ste polju.

Porastom globalne konkurencije menadžeri moraju biti obrazovani, konkurentni i inovativni. Naši alumnisti rade na različitim poslovima širom svijeta i to nerijetko su u samom vrhu svojih polja koje su studirali. Studenti počinju transformirati svoj život od momenta kada posjete naš Studentski centar. Studentski centar je tu da pomogne studentima u raznim prilikama od redovne prakse do zapošljavanja te obezbjeđuje podršku tokom cijelog ciklusa njihove karijere.

Ukoliko ste predani, odlučni i inovativni, sa beskrajnim znatiželjama za otkrivanje “pametnih” poslovnih rješenja, Vi ste definitivno spremni da budete dio našeg programa.

 

Dobrodošli!