O SMR programu

Šta podrazumjeva studijski program menadžmenta i rukovođenja?

Kreativnost i sposobnost za upravljanje, znanje i resursi su teme koje su visoko tražene od menadžera ovog stoljeća. Potreba za dobro obrazovanim, visoko kvalifikovanim, slobodoumnim, i profesionalnim menadžerima koji mogu poduzeti prave korake u pravo vrijeme je uvijek bila vrlo visoka. Menadžerska nauka istražuje kako upravljati svim vrstama resursa naučno i na najefektivniji način za postizanje svojih ciljeva.

Šta ćete učiti na programu menadžmenta i rukovođenja?

Nastavni plan i program za na programu menadžmenta i rukovođenja sadrži osnovne predmete poput ekonomije, marketinga, matematike, statistike, finansija, računovodstva, ljudske i socijalne psihologije, sociologije, optimizacije, strateškog i operativnog upravljanja. Prema njihovom interesu, studenti mogu uzeti područje izbornih predmeta za povećanje svog znanja u određenom području. Osnovni i temeljni predmeti pomoći ce IUS studentima da steknu cjelovit pregled i sposobnost za upravljanje resursima u organizacijama, te strateške i upravljačke faktore koji utiču na produktivnost. Studenti na menadžmentu uče vrlo važne tehnike poput rizika i strateške analize, upravljanja lancem nabave, ulaganja i rukovođenje koje će im pomoći da se takmiče na globalnoj areni.

Manadžmet program na IUS za cilj ima obrazovati studente da budu kreatori znanja i pokazati praktične primjene teorije koju uče na IUS-u.

Mogućnosti za zaposljenje poslije završenog studija:

Naši diplomanti ce dobiti lokalne i globalne vrijednosti na IUS-u kao sto su kontinuirano učenje i razvoj, dajući na raspolaganje svoje znanje i vještine za razvoj svoje zemlje, svijeta i čovječanstva. Oni lako mogu pronaći posao u proizvodnom sektoru kao i u sektoru usluga. Šta više, SMR diplomanti mogu raditi na rukovodećim pozicijama u bankama, financijskim institucijama, međunarodnim i lokalnim kompanijama, medijima i zdravstvenom sektoru, i u svim firmama koje se bave informacionim tehnologijama. Također, oni mogu osnovati svoje vlastite kompanije nakon stjecanja iskustva te mogu biti vrlo uspješni poduzetnici i biznismeni..