Smjernice i odluke za početak 2020-2021. akademske godine

Datum:

Srijeda, Septembar 2, 2020 - 15:06

 

 

OBAVJEŠTENJE

IUS je usvojio slijedeće smjernice i odluke u vezi sa početkom 2020-2021. akademske godine:

Studenti koji nam se pridružuju ove akademske godine, počevši sa Školom engleskog jezika, prisustvovati će predavanjima u učionicama na Kampusu, strogo poštujući sve mjere predostrožnosti. Novi studenti će također pohađati nekoliko odabranih predmeta online kako bi se upoznali sa elementima IUS-ovog obrazovanja na daljinu.

Po mogućnosti, predavanja za studente prve godine realizirat će se u učionicama na Kampusu, strogo poštujući sve mjere predostrožnosti. Predmete odabrane za predavanje u učionicama utvrdit će i najaviti Fakulteti prije početka semestra, uzimajući u obzir njihovu pogodnost za nastavu u učionici. Neki predmeti će primjenjivati hibridni model, po kojem će određeni broj studenata biti na Kampusu dok će ostali pohađati nastavu online – po principu rotacije. Studenti strani državljani koji ne mogu doći u Bosnu i Hercegovinu će moći pratiti sve časove online.

Ukoliko uslovi budu dozvoljavali, nastava će se odvijati online za studente druge, treće i četvrte godine, dok će se laboratorijski časovi i vježbe realizirati na Kampusu. Prema potrebi, određeni predmeti će implementirati hibridni model po kojem će studenti biti rotirani kroz predavanja, laboratorije i vježbe. Specifičnosti nastave određivat će Fakulteti i programi, ovisno o individualnim zahtjevima i ograničenjima svakog predmeta. Fakulteti i programi će objaviti detalje nastave prije početka semestra. Studenti strani državljani koji ne mogu doći u Bosnu i Hercegovinu će moći pratiti sve časove online.

Sve potrebne mjere predostrožnosti će se poduzeti kako bi se obezbjedila sigurnost naših studenata i osoblja. Svi studenti, zaposlenici i profesori su obavezni strogo se pridržavati predviđenih propisa o očuvanju zdravlja tokom COVID-19 pandemije.

Sve promjene u našim planovima održavanja nastave koje nastanu razvojem situacije sa COVID-19 će biti objavljene studentima i osoblju u roku od 15 dana prije stupanja na snagu.

Ova preliminarna obavijest će biti validna ukoliko Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo ne donese drugačiju odluku. IUS će slijediti odluku Ministarstva u vezi instrukcija za online ili nastavu u učionicama.

Rektorat

  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Obavještenja

30 Juli

19 Januar

15 Januar

14 Januar

31 Decembar

18 Decembar

14 Decembar

10 Decembar

04 Decembar

01 Decembar

30 Novembar

20 Novembar

10 Novembar

29 Oktobar

28 Oktobar

26 Oktobar