ODLUKA o provedbi nastavnog procesa u akademskoj 2020.-2021.

Datum:

Petak, Septembar 18, 2020 - 17:00

 

 

ODLUKA

o provedbi nastavnog procesa u akademskoj 2020.-2021. godini na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

I

Kojom se utvrđuje da će se provedba nastavnog procesa na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu u predstojećoj akademskoj 2020./2021. godini za studente Škole engleskog jezika odvijati u učionici, dok će se za ostale akademske jedinice nastavni proces implementiran na sljedeća tri načina:

Online;

U učionici;

Hibridni sinhroni.

Za slučaj stranih studenata, odlučivati će se pojedinačno.

II

Detaljan plan modela provođenja nastavnog procesa po programima dekani, koordinatori programa i savjetnici objavit će na oglasnim pločama fakulteta i na web stranici IUS-a, kako bi studentima omogućili pristup željenim informacijama.

III

Student sa opravdanim razlogom moći će, u pisanom obliku, zatražiti od dekana da prisustvuje paralelnoj online nastavi prije početka spomenute online nastave.

IV

U slučaju rizika i nemogućnosti studenta da pohađa nastavu, on / ona mora dobiti saglasnost za odsustvo sa određenih časova određeno vrijeme, od nadležnog dekana fakulteta.

V

Univerzitet zadržava pravo ponovne procjene i promjene ove Odluke nakon svakog daljnjeg razvoja COVID-19, promjena u regulativi obrazovnih politika u Kantonu Sarajevo od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih i uputa Kriznog tima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi studenti bit će obaviješteni o svim promjenama ove Odluke sedmicu dana prije njihove primjene.

VI

Implementacija nastavnih procesa podliježe praćenju na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, u skladu s kojim će Krizni tim Internacionalnog univerziteta u Sarajevu pravovremeno izvršiti sve mjere zaštite i prevencije kako bi se zaustavilo širenje COVID-19.

VII

Dekani, koordinatori programa i savjetnici za studijske programe dužni su pravovremeno pružiti odgovore i pojašnjenja na sve upite studenata.

VIII

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

R E K T O R

_____________________

Prof. dr. Ahmet Yıldırım

  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Obavještenja

30 Juli

19 Januar

15 Januar

14 Januar

31 Decembar

18 Decembar

14 Decembar

10 Decembar

04 Decembar

01 Decembar

30 Novembar

20 Novembar

10 Novembar

29 Oktobar

28 Oktobar

26 Oktobar